Relatiebreuk of echtscheiding

 

Scheiding geeft stress

 

Scheiding geeft verdriet, onzekerheid en onbegrip,

ook zonder vechtscheiding

 

 

Impact relatiebreuk of scheiding

Op de lijst van meest ingrijpende stressvolle gebeurtenissen staat het overlijden van een dierbare op nummer één. Een relatiebreuk of scheiding staat met stip op de tweede plaats. Het liefst zou je er een punt achter willen zetten, vergeet je wat er is gebeurd en ga je verder. In de praktijk loopt het echter anders. De werkelijkheid is harder dan je had verwacht. Als je iets ziet of hoort wat met de relatie te maken heeft, roept dat heftige emoties bij je op waardoor je de herinneringen liever vermijdt.

 

Een vechtscheiding heeft een enorme impact op je leven. Echter, een relatie die op vriendschappelijke basis en in goed overleg wordt beëindigd veroorzaakt minstens zoveel stress, verdriet en onzekerheid. Je bent teleurgesteld, voelt je soms zelfs eenzaam en maakt je zorgen over de toekomst. Hoe nu verder? Er zijn zoveel onderwerpen die geregeld moeten worden en die niet altijd makkelijk bespreekbaar zijn.

 

Huis, spullen, van wie en waar…?

Hoe wordt de inboedel verdeeld en wat gebeurt er met het huis? Kun je er nog blijven wonen of moet je verhuizen? Waarheen? Vlakbij of naar een andere stad?

 

En de kinderen?

En de kinderen? Wat moet er geregeld worden qua opvang, bij wie gaan ze wonen, verander je van school, hoe verdeel je de vakanties? Is alles te regelen op je werk? En pubers: zetten ze zich nu af?

 

Financiële afwikkeling

Hoe spannend wordt het financieel? Kies je voor co-ouderschap? Wat wordt betaald aan kinderalimentatie? En is er sprake van partneralimentatie? Voor hoelang? Kom je er samen uit, wordt het met de hulp van een mediator vormgegeven, of gaan jullie toch via de rechter?

 

Zelfbeeld en twijfels

Mogelijk ben je kwaad en heb je schuld- of schaamtegevoelens. Jullie waren toch een droompaar? Wat gebeurde bij een ander raakte jullie relatie toch niet? Is dit jouw beslissing, of niet? Is er jaloezie in het spel? Waarom overkomt dit jou?

 

Je voelt je gekwetst en je zelfbeeld en zelfvertrouwen hebben een deuk opgelopen, waardoor je minder vertrouwen hebt in andere mensen… Zijn het jouw vrienden of toch meer die van je ex-partner? Gaan ze kiezen? Blijven ze bevriend met jou of blijven ze bevriend met jullie allebei? Hoe moet dat op feestjes, de feestdagen en bij de familie?

 

Nieuwe tijden, nieuwe kansen

Misschien valt er met de scheiding een last van je af. Omwille van de kinderen ben je bij elkaar gebleven. Het is afgelopen met al die ruzies en verwijten, de relatie was eigenlijk al ingeslapen. Eindelijk tijd voor jezelf. Je bent flink aan het daten en hoeft met niets en niemand rekening te houden. Dat gaat al een tijdje door en je geniet van al je vrijheid en van alle aandacht.

 

Wat is het dat je wilt?

Ondertussen merk je dat het steeds moeilijker wordt na de lange nachten te herstellen. Heeft het met de leeftijd te maken? Nieuwe contacten maken vind je leuk. Voor je gevoel blijft het allemaal wel oppervlakkig. Diepgang vinden in de nieuwe relaties verloopt wat langzamer dan je hoopt of helemaal niet. Je vraagt je af wat dat kan veroorzaken. Wat is het waar je zo naarstig naar op zoek bent?

 

 

 

 

Wil je graag meteen aan de slag, maak een afspraak met Wendy Tio op info@futurumproof.nl of bel 06-29 09 23 24

 

© Futurumproof  │ Webdesign LB

\

\

WAT

Wendy Tio

Personal coach